X
    Categories: Blog

Derfor er erhvervsleasing smart

Det er for mange virksomheder helt naturligt at lease firmaets biler, fremfor at købe dem. Det skyldes i høj grad, at erhvervsleasing er en smart fidus i forhold til SKAT. Når du leaser en bil gennem erhvervsleasing er den nemlig fuldt fradragsberettiget. Der er derfor mange penge at hente. Erhvervsleasing er ligeledes gældende for biler på gule plader og er derfor en særligt egnet leasing-løsning til firmabiler.

I forhold til at fastsætte beskatningsgrundlaget, følger en erhvervsleaset bil en grænse på tre år. Har du erhvervsleaset bilen i mindre end tre år, beregnes skattefradraget på bilens nypris samt dertilhørende eventuelt ekstraudstyr. Er bilen indregistreret for mere end tre år siden, er det i stedet den anslåede handelsværdi og anskaffelsesværdien, som skattegrundlaget fastlægges efter. Du får altså meget mere bil for pengene ved at erhvervslease din næste firmabil.

Ekstra muligheder ved erhvervsleasing

Når du vælger at erhvervslease en bil, så hænger alle udgifter også på virksomheden. Det er dog muligt at anskaffe sig fordele som fri privatkørsel, hvor den ansatte blot bliver beskattet heraf men så derigennem må anvende bilen til private ærinder, som ellers er forbudt hvis en bil er erhvervsleaset. Dette er bedre kendt som flexleasing.

Ydermere kan du, når du erhvervsleaser din firmabil, let tilkøbe ekstra forsikringer og vejhjælp til små penge. Der er ofte bedre aftaler for virksomheder end private, så med en erhvervsleaset bil behøver du ikke gå på kompromis med sikkerheden. Det er ligeledes udgifter dækket af virksomheden. Derudover vil leasingfirmaet også ofte indestå restværdien, når du ønsker at skifte bil. Din virksomhed kommer derfor ikke til at hænge på irriterende merafgifter eller ekstra betalinger, når først leasingaftalen er udstået. Det smarte ved erhvervsleasing er netop den høje fleksibilitet, når du ønsker at skifte bil, da du slipper for et stort økonomisk stik. Det er selvfølgeligt også muligt at erhvervslease brugte biler.

Indhent flere tilbud på erhvervsleasing

Du kan indhente forskellige tilbud på erhvervsleasing hos diverse udlejningsfirmaer og bilforhandlere, inden du tager en beslutning om, hvor din virksomhed skal lease firmaets biler gennem en erhvervsløsning. Samtidigt kan disse også yde rådgivning omkring hvilken type firmabil der vil være mest fordelagtig for dig, yde mængderabatter hvis du vælger at erhvervslease mere end én bil og rådgive baseret på dit budget. Du er dermed sikret en skræddersyet løsning, der tilgodeser din virksomhed, dine ansatte samt din pengepung.

admin:
Related Post